Kako očistiti nakit od srebra

Jun 11, 2020 | Novosti | 0 comments

Ne morate više trošiti velike iznose na skupa sredstva za čišćenje srebra. Od sada to možete učiniti sa sredstvima koje već imate kod kuće!

Srebro, kao što već sigurno znate je prirodni materijal koji tijekom nošenja pod raznim vanjskim utjecajem može promjeniti boju. To se najčešće dešava kada dođe u doticaj sa ljudskim znojem. Znoj u sebi sadrži određene kiseline koje onda mogu utjecati na promjenu boje kod vašeg nakita.

Osim znoja, ostali vanjski utjecaji kao što su voda, parfemi, kemikalije, kozmetika i sapuni također mogu dovesti do promjene boje srebra od žute do crne.

A kako bi svom omiljenom komadu nakita vratili njegov stari sjaj, evo par jeftinih trikova uz koje ćete to postići:

Uzmite malu količinu kaladonta za zube, prstima lagano utrljajte na cijelu površinu nakita koji je promjenio boju, ostavite par minuta da počne djelovati na metal te ga pod mlazom tople vode dobro isperite i posušite papirnatim ubrusom.

Ako predhodna metoda ne bude dovoljno uspješna možete probati sa slijedećom metodom. U malu metalnu posudicu ulijte malo vode sa malo količine sredstva za pranje posuđa, kratko prokuhajte, isperite i posušite.

Također, vrlo efikasan način čišćeja srebra je soda bikarbona. A nju možemo koristiti na način da od male količine vode i sode bikarbone napravimo gustu smjesu, koju potom stavimo na mali komadić pamučne tkanine i pažljivo njome istrljamo komad nakita. Na kraju sve dobro isperemo i dobro osušimo.

Love you all,

Tanja