fbpx

Što pokloniti za vjenčanje?

Aug 24, 2021 | Blog

Imate vjenčanje vama drage osobe i voljeli bi ostaviti neizbrisivu uspomenu na taj dan, ali ne znate što pokloniti? Ne brinite, jer mi imamo prijedlog za vas.

Tirkiz kao idealan poklon kada nekome želite sreću, mir i zdravlje

Osim bisera koji se najčešće poklanjaju u takvim prigodama, ljudi se sve češće odlučuju za tirkiz.

Bilo kao poklon supružnicima, idealan je kao i poklon za uzvanike. Vjerovatno se ta tradicija veže uz simboliku da tirkiz označava sreću, mir i zdravlje.

Duboko je uvriježeno mišljenje da tirkiz donosi iskrenost i potiče brižnost onoga kojeg ga nosi.

Nije tajna da drago kamenje i kristali imaju pozitivni utjecaj na naš organizam, pa se tako za tirkiz smatra da pojačava mentalne sposobnosti, i utječe pozitivno na pamćenje.

Potrudili smo se dati istražiti još poneki razlog zašto se baš ovaj kamen poklanja na vjenčanjima. Naime, u starijim tragovima o dragom kamenju piše da tirkiz donosi ravnotežu u međuljudskim odnosima, a nadalje potiče bogatstvo i plodnost. Dovoljan razlog da se odlučimo darovati baš njega.

Ukoliko ste kuma na vjenčanju ili se možda vi udajete pa želite pokloniti nešto posebno svojoj kumi, onda je Beyla medaljon Made of Honor na bisernoj narukvici odličan odabir.

Uz narukvicu možete ubaciti npr. personaliziranu čokoladu na čijem omotu piše posveta ili pitanje; hočeš li biti moja kuma? Ponudu narukvica možete pogledati ovje na linku.

Ako ste pak mladenka ili želite mladneki pokloniti neki poseban dar, predlažemo Beyla medaljon Bride na bisernoj narukvici u bijeloj ili champagne boji, pa čak to može biti medaljon sa bračkim kamenom pogotovo ako se mladenka udaje u Dalmaciji ili je porijeklom s naših područja.

Za djevojačku večer, po želji možemo napraviti medaljone s natpisom Team Bride ili djeveruša kako bi vaše prijateljice imale lijepu uspomenu, a vi savršen dar s kojim ćete ih oduševit.

Također, na medaljone iz naše ponude možemo dodati tekst ili datum po vašoj želji.

Love you all,

Tanja